Przepisy Nigelli Lawson

PASTA Z WĘDZONEGO PSTRĄGA

Przepisy -> Uzupełnienia -> Pasta z wędzonego pstrąga Drukuj

Dla wielbicieli ryb pod każdą postacią, którzy nie zawsze mają czas na to by smażyć lub gotować. Prosta do zrobienia i bardzo smaczna pasta rybna. Najlepsza ze świeżo zerwanym w ogródku koperkiem.

Składniki

  • 125g wędzonego pstrąga, najlepiej filetów
  • 50g kremowego serka
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka chrzanu
  • 1/4 łyżeczki pieprzu cayenne

Sposób przyrządzenia

Wszystkie składniki umieść w mikserze i zmiksuj na gładką masę.

Następnie gotową pastę przełóż do miseczki przykryj folią i wstaw do lodówki, aby się schłodziła.

Copyright © 2009 by nigellalawson.pl | All rights reserved. | Design by Misiek